Суд визнав законним порушення справи проти Мельниченка

26 грудня 09:34

Печерський районний суд Києва визнав законними постанови Генеральної прокуратури України від 2001 року про порушення кримінальних справ проти екс-майора управління Держохорони Миколи Мельниченка.

 

Відповідне рішення суду у понеділок оголосила суддя Печерського райсуду Вікторія Гаркава, відмовивши, таким чином, у задоволенні скарги на порушення кримінальних справ адвокату М.Мельниченка Миколі Недільку.

Адвокат зазначив, що має намір оскаржити це рішення в апеляційному суді.

М.Неділько назвав парадоксальним той факт, що стосовно екс-президента України Леоніда Кучми суд визнав незаконним порушення кримінальної справи за тією ж статтею Кримінального кодексу, яка інкримінується його підзахисному, а щодо М.Мельниченка визнає порушення справи законним.

За словами адвоката, це свідчить про те, що в Україні спостерігаються подвійні стандарти в застосуванні норм закону по відношенню до тих або інших осіб. Окрім того, таке рішення, на його переконання, свідчить про те, що до кримінальної відповідальності не можуть бути притягнуті високопоставлені посадові особи держави, які скоїли злочин.

Нагадаємо, М.Мельниченка було оголошено в розшук 23 вересня, а 14 жовтня - в міжнародний розшук. Екс-майор звинувачується за статтями 358-1 (підробка документів), 328-2 (розголошування держтаємниці) і 365-3 (перевищення влади або службових повноважень) КК України».