Суд над Тимошенко продовжиться завтра

28 вересня 16:16

Печерський районний суд Києва переніс розгляд кримінальної справи проти колишнього прем'єра Юлії Тимошенко на 29 вересня. Перерву в засіданні оголосив головуючий суддя Родіон Кірєєв.

 

Суд відновить розгляд справи о 9:30.

У ході дебатів на нинішньому судовому засіданні окрім представника НАК "Нафтогаз Україна" Вадима Куницького, промови виголосили також два захисники Ю. Тимошенко - Юрій Сухов і Олександр Плахотнюк.
А. Плахотнюк, який виступав другим, завершив свій виступ словами про те, що в діях Ю. Тимошенко немає складу злочину, і її мають виправдати.
На завтрашньому засіданні продовжаться судові дебати, зокрема слово для виступу захисника буде надано захиснику Миколі Сірому і самій підсудній.
Ю. Тимошенко перебуває під арештом з 5 серпня. 27 вересня суд відмовився відновити судове слідство в кримінальній справі проти неї про укладення газових угод з Росією в 2009 році і перейшов до дебатів.
У ході засідання прокурор сказав засудити її до 7 років позбавлення волі. У свою чергу захист екс-прем'єра висловився за винесення їй виправдувального вироку.
Захист Ю. Тимошенко також заявив, що 4 документи, які містяться в матеріалах кримінальної справи проти неї, датовані 31 квітня 2011 року - днем, якого немає в календарі.