Суд Луценку: Лікування підсудного – це проблема СІЗО, а не суду

27 вересня 11:16

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання адвоката про госпіталізацію екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

 

Суд мотивував свою відмову тим, що організація надання невідкладної швидкої допомоги підсудному не вимагає втручання судового органу, а є обов`язком адміністрації СІЗО.

Після оголошення рішення суд продовжив допит свідків у справі Ю.Луценка.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні адвокат Олексій БАГАНЕЦЬ просив суд негайно вирішити питання про госпіталізацію Ю.ЛУЦЕНКА у зв`язку з різким погіршенням його здоров`я.

Також суд у черговий раз відмовив у задоволенні клопотання захисту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про зміну йому запобіжного заходу з арешту на будь-який інший, не пов’язаний з утриманням під вартою.

Як повідомлялося, Юрій Луценко звинувачується у привласненні державного майна й використанні свого службового становища в особистих цілях. Судовий процес йде з травня 2011 року.

Згідно з медичним висновком він хворий на цироз печінки, є небезпека виникнення у нього на цьому грунті онкологічного захворювання. За рішенням судді від 19.9.2011, переведення в лікарню не було дозволене.