Суд зобов'язав ГПУ відкрити кримінальну справу проти Медведчука

22 квiтня 16:02

Печерський райсуд визнав докази антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука достатніми для порушення стосовно нього кримінальної справи.

 

Печерський суд зобов'язав Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження щодо фактів антидержавної діяльності екс-глави адміністрації президента України Леоніда Кучми, голови проросійської політичної партії "Український вибір" Віктора Медведчука, повідомив народний депутат від НФ Андрій Левус на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні своїм рішенням Печерський суд зобов'язав ГПУ відкрити кримінальне провадження щодо фактів антидержавної діяльності Медведчука. Правоохоронці повинні внести відомості до ЄРДР та розпочати слідство", - зазначив парламентар.

За його словами, 5 квітня він зі своїми соратниками подав депутатське звернення з заявою про злочини Медведчука і його проросійської організації "Український вибір", вимагаючи розслідувати причетність Медведчука до сепаратизму, державній зраді і фінансуванні тероризму.

Як зазначив Левус, незважаючи на зібрані докази і підпис під відповідним зверненням майже сотні народних депутатів, Генпрокуратура відмовилася порушувати стосовно нього кримінальну справу.

Як повідомлялося раніше, у березні Андрій Левус повідомив, що українські парламентарі почали збирати підписи під вимогою до СБУ, ГПУ та МВС заарештувати Віктора Медведчука.

наприкінці січня Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження, фігурантом якого був Андрій Левус, публічно звинуватив главу партії "Український вибір" Віктора Медведчука в сепаратизмі.

На сьогоднішній день Віктор Медведчук, який виступає кумом президента РФ Володимира Путіна, співпрацює з СБУ, ведучи з сепаратистами переговори про звільнення заручників. За словами голови СБУ Василя Грицака, Медведчук виконує роль комунікатора з терористичним угрупованнями "ДНР" і "ЛНР".