Суд заборонив "Свободі" пікетувати Путіна і патріарха Кирила

25 липня 18:31

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов столичної влади і заборонив націоналістам проводити в День Хрещення Русі акції поблизу "офіційних" місць.

 

Окружний адміністративний суд Києва заборонив націоналістам проводити в центрі столиці акцію протесту проти приїзду патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна на святкування 1025-річчя хрещення Русі.

Відповідне рішення суд прийняв 25 липня, задовольнивши позов КМДА.

"Суд постановив позов київської міської державної адміністрації задовольнити", - сказав суддя Кирило Гарник, зачитуючи постанову.

Згідно з рішенням суду, акції протесту заборонені, зокрема, на вулицях, що поблизу Києво-Печерської Лаври, Володимирської гірки, а також Софійській площі.

Нагадаємо, раніше ВО "Свобода" оголосила про плани провести "традиційну" акцію протесту проти приїзду в Україну президента Росії Володимира Путіна і глави Російської православної церкви патріарха Кирила.

"Це пікетування, максимально наближене до того місця, де власне московські емісари "російського світу" будуть знаходитися", - заявив народний депутат від фракції "Свобода" Андрій Іллєнко.

26-28 липня в Києві пройдуть святкові заходи, присвячені 1025-річчю хрещення Русі. 27 липня святковий молебень на Володимирській гірці відслужить патріарх Кирило.

Проте відвідати захід можна буде тільки за перепустками. Як пояснили в УПЦ МП, оскільки на молебні будуть присутні офіційні особи, в тому числі ряд президентів, спеціальні запрошення отримають тільки гості Московського патріархату. Іншим порадили дивитися трансляцію молебню по телевізору.

Втім, всі охочі зможуть "без запрошень і перепусток" прийти на молебень і хресну ходу УПЦ Київського патріархату, які відбудуться у неділю, 28 липня. !zn

Читайте також:

ДАІ докладно розповіла, що робити київським водіям, щоб не заважати гостям свята Хрещення Русі

Патріарх Кирило приїде до Києва на спеціальному бронепоїзді

УПЦ КП запросила віруючих на свій молебень - "без усяких перепусток і запрошень"

Янукович вважає 1025-річчя хрещення Русі святом української державності