Суд виніс вирок обвинуваченому у справі "рюкзаків Авакова"

11 вересня 20:58

Рішення ухвалила колегія суддів Червонозаводського районного суду Харкова.

 

Суд засудив єдиного підозрюваного у справі ojlj "рюкзаків Авакова" Володимира Литвина до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки. Випробувальний термін означає, що Литвин не буде відбувати реального покарання, а протягом цього строку він зобов'язаний реєструватися в органах виконання покарань. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Рішення ухвалила колегія суддів Червонозаводського районного суду Харкова.

Литвина також зобов'язали відшкодувати збитки в розмірі 4,855 млн гривень і компенсувати 368 тис. судових витрат.

"Умови угоди обвинуваченого зі слідством про визнання вини відповідають вимогам КПК. Суд дійшов висновку щодо можливості затвердження зазначеної угоди. Суд присудив: угоду про визнання вини затвердити", - йдеться у вироку, озвученому головою колегії суддів Віктором Єжовим.

Таким чином, суд визнав законним угоду між слідством і підприємцем, яка передбачає визнання Литвина винним за ч. 4 ст. 190 і ч. 4 ст. 358 (шахрайство і підробка документів), а також призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Вирок набирає чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо така не буде подана.

Читайте також: Суд повернув ЦПК скаргу на закриття справи "рюкзаків Авакова"

Нагадаємо, 31 жовтня 2017 року в рамках розслідування справи про так звані "рюкзаки Авакова" були затримані син голови МВС Олександр Аваков, екс-заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар, а також підприємець Володимир Литвин.

На наступний день суд відпустив усіх трьох підозрюваних під особисте зобов'язання, а Авакова-молодшого – зобов'язав носити електронний браслет. У грудні Солом'янський райсуд Києва повернув йому закордонний паспорт і дозволив зняти електронний браслет.

12 липня старший групи прокурорів САП закрив справу "рюкзаків Авакова" проти сина і екс-заступника міністра внутрішніх справ. Єдиним підозрюваним у ньому залишився підприємець Володимир Литвин.

17 серпня ЦПК подав у Солом'янський суд скаргу на постанову прокурора САП Василя Кричуна про закриття кримінального провадження щодо Олександра Авакова і Сергія Чоботаря. Суд відмовив ЦПК оскарження справи.

Детальніше про політичне підґрунтя справи щодо "рюкзаків Авакова" читайте у матеріалі Юлії Мостової "Рюкзаки з подвійним дном" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".