Суд відмовився заарештовувати екс-мера Черкас Одарича

11 червня 20:31

Мера Черкас відсторонили від посади і пред'явили звинувачення у збитку. Сам Одарич вважає свою відставку незаконною.

 

Придніпровський райсуд Черкас зобов'язав екс-мера Черкас Сергія Одарича, підозрюваного у заподіянні збитку міському бюджету, з'явитися на першу вимогу слідчого.

Як повідомляє прес-служба Одарича, обласна прокуратура клопотала про взяття екс-мера під арешт, однак суд вирішив не обмежувати права його пересування. Адвокатам вдалося довести, що відсутні які-небудь підстави. Суддя прийняв рішення про те, що достатньо особистого зобов'язання з'являтися за першим викликом слідчого у справі.

"Я ніколи не уникав спілкування зі слідчими, я, як і моя команда зацікавлені у встановленні істини та прийняття справедливого рішення у цій справі", - цитує прес-служба Одарича.

Як повідомлялося, 10 червня прес-служба прокуратури Черкаської області повідомила, що слідчим управлінням прокуратури Черкаської області вручено письмову підозру колишньому меру міста Черкаси Одарича у заподіянні збитків міському бюджету на загальну суму майже 600 тис. грн.

Сам Одарич назвав свою відставку незаконною і оскаржив рішення міської ради у суді, а також відмовився віддавати печатку.

23 травня Соснівський районний суд прийняв рішення відмовити екс-мерові у задоволенні позову. А вже на наступний день прокуратура викликала Одарича на допит у якості підозрюваного.

Зараз в.о. мера Черкас є депутат міськради від КПУ Віктор Білоусов. 29 квітня на сесії Черкаської міської ради він був обраний новим секретарем міськради замість Віктор Горкун (фракція Партія регіонів). !zn

Читайте також:

Суд підтвердив відставку мера Черкас. Одарич готовий дійти до ЄСПЛ

Комітет Ради з питань місцевого самоврядування вважає, що відправити у відставку Одарича могла тільки черкаська громада