Суд продовжив запобіжний захід Шепелєву

13 червня 16:15

Колишній депутат перебуватиме під вартою до серпня.

 

Печерський райсуд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді арешту колишньому депутату Верховної Ради Олександру Шепелєву. Відносно підозрюваного розслідується низка кримінальних проваджень, у тому числі про державну зраду. Як повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генеральної прокуратури, Шепелєв перебуватиме під вартою щонайменше до серпня.

"Запобіжний захід продовжено ще на 60 діб", - заявили у Генпрокуратурі у середу, 13 червня.

Нагадаємо, що у лютому суд відправив затриманого Шепелєва до СІЗО на 60 днів, згодом арешт продовжили ще на два місяці.

8 лютого екс-депутат Олександр Шепелєв був затриманий співробітниками СБУ в Київській області. Серед іншого у нього був вилучений фальшивий паспорт громадянина України, а також посвідчення співробітника так званого "МДБ ДНР" на ім'я Миколи Боруха.

За словами Шепелєва, за два дні до затримання його викрали невідомі, які представилися слідчими військової прокуратури. Його вивезли в ліс під Конча-Заспою, де постійно били і вимагали надати відомості, що компрометують українських політиків та олігархів. За даним фактом Служба безпеки України розпочала розслідування.

Екс-"регіонал" є фігурантом низки кримінальних проваджень, відкритих у 2012-2014 роках. Його підозрюють в організації вбивства, замаху на вбивство, привласненні 315 мільйонів гривень НБУ, виділених на рефінансування "Родовід-Банку", зловживанні службовим становищем і державній зраді. У 2015 році Шепелєва затримали на території РФ, яка відмовилася видавати його українській стороні за запитом про екстрадицію.