Суд продовжив арешт Савченко на два місяці

14 липня 01:19

Суд продовжив запобіжний захід Савченко у вигляді утримання під вартою до 10 вересня.

 

Шевченківський районний суд Києва пізно ввечері 13 липня продовжив термін утримання під вартою без можливості внесення застави народного депутата України Надії Савченко. Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Володимир Бугіль.

Адвокат Олександр Шадрін повідомив, що суд продовжив запобіжний захід Савченко у вигляді утримання під вартою до 10 вересня. Шадрін також повідомив, що захист Савченко буде подавати апеляційну скаргу, а також звертатися в Європейський суд з прав людини, передає Інтерфакс-Україна.

13 липня опівночі закінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, який раніше суд обрав для Савченко. Клопотання про продовження запобіжного заходу Савченко розглядалося кілька днів.

Після оголошення вироку Савченко оголосила безстрокове голодування і відмовилася покидати приміщення суду, поки не побачить текст рішення. "Я оголошую безстрокове голодування. Я такого не бачила навіть в російському суді", - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше Херсонський міський суд на засіданні 11 липня продовжив арешт головного редактора РІА "Новости Украина" Кирила Вишинського до 13 вересня.