Суд поставив крапку у "газовій справі" Тимошенко

24 червня 12:42

Усе, що відбувалося з Тимошенко протягом трьох років, було ні чим іншим, як політичними репресіями, зазначив Власенко.

 

Захист екс-прем'єра України Юлію Тимошенко отримав повний текст рішення Верховного суду України про визнання її невинності у "газовій справі".

"У вівторок, 24 червня, ми отримали повний текст рішення Верховного суду у "газовій справі". Верховний суд у повному складі на своєму засіданні з застосуванням рішення Європейського суду з прав людини визнав те, що протягом трьох років визнавало міжнародне європейське співтовариство, ... що у 2009 році жодного злочину Юлія Тимошенко не здійснила", - повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Він зазначив, що у рішенні суду зазначається: "Кабінет міністрів України не наділений повноваженнями затверджувати директиви суб'єктам господарської діяльності. Тому надання прем'єр-міністром Юлією Тимошенко директив для делегації НАК "Нафтогаз України" на переговори, що стосуються складання контрактів купівлі-продажу природного газу, не може розцінюватись як перевищення влади".

За словами Власенка, Верховний суд дійшов висновку про відсутність у даній кримінальній справі злочинних дій. "Нарешті поставлено жирну крапку у "газовій справі" Юлії Тимошенко", - зазначив захисник.

"Таким чином, визнано, що "все, що відбувалося з Тимошенко протягом 3 років, було ні чим іншим, як політичними репресіями" з метою "знищення основного опозиційного політика",- сказав він.

Нагадаємо, Верховний суд України 14 квітня закрив "газову справу" Тимошенко за відсутністю події злочину.

"Сьогодні Верховний суд під час спільного засідання всіх палат Верховного суду 42 із 48 суддів поставив жирну крапку у фальсифікованій "газовій справі"... встановив, що у діях Юлії Тимошенко немає навіть події злочину. Сьогоднішнє рішення Верховного суду ми вважаємо таким, що ставить крапку в епопеї у "газовій справі", - сказав Власенко.

У свою чергу адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк наголосив, що закриттям кримінальної "газової справи" Верховний суд "підтвердив позицію захисту про те, що було порушено права Юлії Тимошенко".

Нагадаємо, Тимошенко було заарештовано 5 серпня 2011 року під час судового процесу у "газовій справі". 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Окрім того, суд позбавив Ю.Тимошенко права обіймати посади в органах державної влади на три роки і зобов'язав відшкодувати державі 1,5 млрд грн.

22 лютого 2014 року Верховна Рада України прийняла рішення про виконання міжнародних зобов'язань щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з ув'язнення. За таке рішення проголосували 322 народних депутати. В цей же день Тимошенко вийшла на свободу. !zn

Читайте також:

Верховний суд закрив "газову справу" Тимошенко

Суд у Харкові припинив кримінальну справу щодо ЄЕСУ проти Тимошенко

Київський суд відмовив Міноборони Росії до виплати 3,2 млрд грн боргу ЄЕСУ