Суд постановив виплатити Насірову 184 тисячі гривень зарплати

11 грудня 19:11

Рішення оголосив у вівторок, 11 грудня, Окружний адмінсуд Києва.

 

Екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, якого суд відновив на посаді, можуть виплатити заробітну плату за весь час його звільнення з посади голови ДФС. Ціна питання - 184 тисячі гривень. Таке рішення оголосив у вівторок, 11 грудня, Окружний адмінсуд Києва.

"Стягнути з Державної фіскальної служби України на користь Насірова суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу в розмірі 183 342 гривні 84 копійки. Якщо протягом року після накладення дисциплінарного стягнення до державного службовця не буде застосовано нове дисциплінарне стягнення, він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення", - йдеться в постанові суду.

Крім того, на користь відновленого чиновника повинні негайно стягнути суму судового збору - 804 гривні 80 копійок за рахунок бюджетних асигнувань Кабінету міністрів України. Також суд постановив виплатити Насірову 18 тисяч 334 гривень місячної зарплати.

У Кабміні заявили, що мають намір подавати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва про поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.

Читайте також: Суд продовжив строк дії обов'язків, покладених на Насірова

Нагадаємо, що 2 березня минулого року детективи НАБУ вручили голові ГФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму два млрд гривень.

За даними слідства, в 2015 році Насіров прийняв ряд безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у "газовій схемі" компаній, підконтрольних депутату Олександру Онищенку, на загальну суму більше 2 мільярдів гривень.

7 березня Солом'янський райсуд обрав Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. Апеляційний суд Києва 13 березня залишив без змін рішення суду першої інстанції. Незабаром дружина Насірова внесла за нього заставу, і ввечері 16 березня він вийшов із СІЗО.

У серпні стало відомо, що суд наклав арешт на все майно Насірова, включаючи наявну в держреєстрі нерухомість.

10 листопада 2017 року обвинувальний акт проти Насірова направили в суд, однак його оприлюднення досі не завершено.