Суд не дозволив Розенблату виїжджати за кордон

03 квiтня 14:45

Народний депутат добивався дозволу на виїзд до Німеччини.

 

Солом'янський райсуд Києва відмовився дозволити виїзд за кордон позафракційному депутату Верховної Ради Бориславу Розенблату, йдеться в рішенні суду від 21 березня, передають "Українські Новини".

Адвокати звернулися до судді з клопотанням про скасування частини зобов'язань, покладених на Розенблата, а саме обов'язки здати правоохоронцям на зберігання свої закордонні паспорти.

Як зазначили захисники, виконуючи обов'язки заступника голови комітету Ради з питань промислової політики і підприємництва та враховуючи відсутність будь-яких обмежень у пересуванні, Розенблат намагався здійснити виліт з аеропорту "Київ" (Жуляни). Однак його зняли з рейсу, а паспорт для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт вилучили, і в подальшому на підставі постанови від 19 жовтня 2017 року документи визнали речовими доказами у кримінальному провадженні.

Депутат домагався отримання дозволу на виїзд за межі України з робочим візитом у Німеччину, проте отримав відмову.

Прокурор у суді виступив проти задоволення клопотання і вказував на ризик втечі підозрюваного. Суд вирішив, що захист не надав переконливих доказів порушення прав депутата, і відмовив адвокатам.

У липні минулого року детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Борислава Розенблата при отриманні хабара.

200 тисяч доларів, за наявними даними, призначалися самому Розенблату і члену парламентської фракції "Народний фронт" Максиму Полякову за розробку та прийняття законопроектів, спрямованих на забезпечення права на видобуток бурштину фірми з ОАЕ.

11 липня депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з народних депутатів Максима Полякова і раніше виключеного з фракції БПП Борислава Розенблата, але не дали дозвіл на їх затримання і арешт.

Через день генпрокурор Юрій Луценко вручив Розенблату і Полякову повідомлення про підозру у скоєнні злочинів.

Суд обрав обом запобіжний захід у вигляді застави і зобов'язав носити електронні браслети.

Наприкінці 2017 року Розенблат подав судовий позов проти НАБУ і САП, два позови проти директора НАБУ Артема Ситника, а в січні 2018-го – звернувся до ЄСПЛ з позовом проти України.