Суд донині не призначив дату розгляду апеляційних скарг у справі Гримчака

27 серпня 21:14

Захист Гримчака і Овдієнка вважає, що рішення суду про взяття під варту можна оскаржити

 

По справі заступника міністра МінТОТ Юрія Гримчака, який утримується після арешту 14 серпня в СІЗО, повинні були розглянути апеляцію за зверненням адвокатів. Однак суд не розглядав апеляції, хоча вони подані вже досить давно.

Захист Гримчака вважає, що до рішення суду, яким Гримчак і Овдієнко залишені під вартою, є що пред'явити: багато моментів, підтверджені судом, сумнівні.

Чернігівський апеляційний суд ще не призначив дати засідань по розгляду апеляційних скарг стосовно заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та Ігоря Овдієнка. Про це повідомила їх адвокат Тетяна Матяш.

"В Чернігівський апеляційний суд 19 серпня було подано 4 апеляційні скарги, 3 по Гримчаку і 1 по Овдієнко. (дату засідання - ред.) ще не призначили", - сказала Матяш.

На питання, чи розглянули апеляційні скарги, вона відповіла: "Ні".

Нагадаємо, Юрія Гримчака та його помічника затримали 14 серпня за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. Згідно з офіційною заявою, заступника міністра та його "помічника" взяли на гарячому під час отримання першої частини хабара в розмірі 480 тисяч доларів. Обом інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах.

16 серпня суд заарештував Юрія Гримчака на 60 діб з правом внесення 6 млн гривень застави.