Столтенберг прокоментував зміни до української Конституції щодо членства в НАТО

12 лютого 16:11

Україну він назвав цінним партнером.

 

НАТО продовжуватиме допомагати Україні рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони Альянсу у Брюсселі. Так генсек прокоментував ухвалення Верховною Радою змін до Конституції щодо курсу України на членство в ЄС та НАТО.

"Україна - це високо цінований партнер НАТО. Ми надаємо допомогу Україні у різних сферах. Ми також закликаємо країни-члени надавати допомогу Україні на двосторонньому рівні. Ми робимо це для того, щоб допомогти Україні рухатися в напрямку євроатлантичної інтеграції, модернізувати її збройні сили, здійснювати реформи, зокрема боротися з корупцією", - цитує Столтенберга "Європейська правда".

Нагадаємо, що Верховна Рада 7 лютого у другому читанні 334 голосами затвердила законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на отримання повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

У листопаді 2018 року Конституційний суд України надав позитивний висновок до президентського законопроекту про внесення до Конституції правок щодо інтеграції держави у Євросоюз і НАТО.

Водночас як заявив в грудні спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер в інтерв'ю газеті "День", Україна ще не готова до членства, а НАТО не готовий досягти консенсусу щодо прийняття до свого складу України.