Стартувала реєстрація кандидатів на місцеві вибори

18 листопада 19:33

18 листопада починається процес висунення кандидатів на перших місцевих виборах.

 

Розпочався процес висунення кандидатів на місцевих виборах 22 грудня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

Наголошується, що 18 листопада починається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Подача в територіальні виборчі комісії (ТВК) документів для реєстрації кандидатів триватиме до 27 листопада включно. А до 28 листопада включно ТВК будуть приймати рішення про реєстрацію кандидатів.

"Слід зазначити, що близько 30 політичних партій подали в ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь їх місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії", - йдеться в повідомленні.

Перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, призначені на 22 грудня 2019 року, відбудуться в 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міська ОТГ) в 21 області України.

За попередніми підрахунками, у виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців. У ЦВК повідомили, що загальна сума на їх підготовку і проведення становить 21 млн 842,2 тис. грн.

Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах 16 громадським організаціям.

Раніше повідомлялося про те, що переважна більшість жителів окупованої частини Донецької і Луганської областей, а саме 67,4%, упевнені в необхідності проведення місцевих виборів в "ДНР/ЛНР", однак близько третини, а точніше 31,9%, не відчувають такої потреби.