Стало відомо, хто приїде на інавгурацію Зеленського від НАТО

16 травня 16:05

Новообраний президент присягне народу України 20 травня.

 

На інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського, яка відбудеться 20 травня, від Північноатлантичного альянсу буде присутній помічник генерального секретаря НАТО Алехандро Альваргонзалес. Помічник держсекретаря також візьме участь у прийомі, який присвячений 70-річчю НАТО.

"На інавгурації президента Зеленського НАТО буде представлений помічником генерального секретаря Відділу з політичних питань і політики безпеки, послом Алехандро Альваргонзалесом. Перебуваючи в Києві, посол Альваргонзалес також візьме участь у прийомі, присвяченому 70-річчю НАТО", - сказав в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" представник Північноатлантичного альнса.

Верховна Рада затвердила датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 20 травня. В такому випадку він зможе розпустити Верховну Раду та призначити позачергові вибори до парламенту.

Водночас радник новообраного президента Володимира Зеленського з політичних питань Дмитро Разумков заявив, що призначенням інавгурації на 20 травня частина народних депутатів вирішила "насолити українському народу" та створила проблеми для прибуття закордонних гостей і міжнародних делегацій. При цьому сам Зеленський вимагав призначити інавгурацію на 19 травня, день пам'яті жертв політичних репресій.