США засудили фейкові "вибори" в ОРДЛО

06 листопада 19:25

У посольстві підкреслили, що створені Кремлем терористичні "республіки" блокують політичне врегулювання конфлікту в Донбасі.

 

Сполучені Штати Америки засуджують підготовку Кремлем так званих "виборів" в окупованих районах Донецької та Луганської областей. В американському посольстві підкреслили, що псевдовибори не будуть визнані міжнародним співтовариством.

"Ми разом з ЄС, Німеччиною, Канадою та іншими засуджуємо бутафорські "вибори", заплановані на 11 листопада у псевдореспубліках, створених Росією на сході України", - йдеться в заяві, опублікованій на офіційній Twitter-сторінці посольства США в Україні у вівторок, 6 листопада.

У посольстві констатували, що "вибори" й інші дії російських окупантів спрямовані на зрив процесу політичного врегулювання конфлікту.

"Незаконні "вибори" і так звані "республіки" лише сприяють продовженню цього неприйнятного конфлікту і не будуть визнані на міжнародному рівні", - сказано в заяві.

Раніше представники Росії в Тристоронньої контактної групи повідомили про планах Кремля визнати результати псевдовиборів в ОРДЛО, незважаючи на протести міжнародного співтовариства.

Читайте також: Меркель висловилася за участь переселенців у виборах в ОРДЛО

Раніше стало відомо, що "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Тимчасово виконуючим обов'язки 7 вересня призначили так званого "голову народної ради ДНР" Дениса Пушиліна. Цього ж дня "народна рада ЛНР" також призначила вибори "депутатів парламенту" й ватажка псевдореспубліки на 11 листопада.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль у зв'язку з намірами окупаційної адміністрації РФ провести на окупованій території "позачергові вибори" ватажків бойовиків.

Президент України Петро Порошенко підкреслив, що місцеві вибори в ОРДЛО можуть відбутися лише після деокупації регіону.

А в ЄС і США заявили, що проведення "виборів" на окупованій території грубо суперечить зобов'язанням Росії в рамках Мінських домовленостей.