США вважають, що для опозиції важливіше - скасування законів, ніж посади

28 сiчня 09:44

США сподіваються, що Верховній Раді вдасться 28 січня скасувати "драконівські закони".

 

США вважають скасування Верховною Радою низки законів, прийнятих 16 січня, більш важливою метою для української опозиції, ніж крісло прем'єра. Про це заявила на брифінгу в Державному департаменті прес-секретар Держдепу Джен Псакі, повідомляє прес-служба відомства.

"Опозиція заявила... що не приймає пропозицію влади (про посаду прем'єр-міністра для Арсенія Яценюка-ред.), тому, що вона не враховує всі умови. Є цілий ряд умов, які опозиція запланувала. Вона не зосереджена на тому, щоб один з членів опозиції або два члени опозиції отримали місце в уряді", - заявила Псакі, коментуючи пропозиції президента Віктора Януковича опозиції від 25 січня.

За її словами, одна з вимог опозиції - це скасування законів від 16 січня.

"Одна з проблем, якою вони переймаються, - це антидемократичні закони... Переговори між сторонами тривають... Давайте дамо їм їх провести. Не в компетенції США визначати, яку пропозицію опозиція повинна або не повинна приймати", - зазначила Псакі.

США висловили сподівання, що Рада 28 січня скасує зазначені закони.

Нагадаємо, Яценюк під час чергового раунду переговорів з Януковичем увечері 27 січня відмовився від пропозиції обійняти посаду прем'єра. !zn