США так і залишаються розділеними на прихильників і противників Трампа — опитування

19 грудня 05:53

Американці відзначають напруженість у своєму суспільстві, але про це думають тільки ті, хто слідкує за політичним процесом

 

У США побоюються, що імпічмент Трампа розділить суспільство, оскільки кінцевий результат залишиться тим самим: всі розуміють, що навряд чи Сенат проголосує за відставку президента. Про це свідчить опитування, проведене у різних містах країни, повідомляє AP, співробітники якого провели опитування у Вашингтоні, Лос-Анджелесі, Денвері та інших містах.

Передріздвяні жваві вулиці Лос-Анджелеса, Денвера, Манчестера (Нью-Гемпшир), Таллахассі (штат Флорида) ніяк не нагадують про голосування, численні екрани показують спортивні передачі і шоу, але ніяк не дебати, однак люди, в більшості своїй, обізнані про те, що відбувається і так само налаштовані і розділені, як це помітно в Конгресі.

Той, хто ближче до демократів, вважає, що президент Трамп заслужив те, що зараз здійснюється по відношенню до нього: замість того, щоб займатися країною, ветеранами і зростанням авторитету Америки, він робить абсолютно неприйнятні речі. Ті, хто симпатизує республіканцям, повторюють тезу самого Трампа про те, що імпічмент - марна трата грошей платників податків.

"Він просто жахливий президент. Все, що він зробив, було брехнею з самого початку", - сказав 39-річний ветеран ВМС, який, втім, не голосував на виборах і взагалі не знає, чи буде це робити в майбутньому.

49-річна медсестра сказала: "Вони (демократи - ред.) дійсно ніколи не пред'являли йому гідних аргументів. Нам потрібно було трохи більше доказів: все було опосередковано".

Той, хто голосував за Трампа в 2016 році, має намір голосувати і в 2020 році, так що розклади поки що не змінилися.

Найбільш чітко висловив свої побоювання 46-річний інженер з інформаційних технологій в уряді штату і демократ Марк Маккуїн.

"Ми розділені як суспільство. Висока напруженість по всій країні. Я думаю, що люди ризикують втратити віру в політичний процес", - сказав він.

Палата представників проголосувала за відсторонення від посади президента Дональда Трампа.

Конгресмени визнали Трампа винним у зловживанні владою - обвинувачення підтримав 221 конгресмен при необхідних 216 голосах.

Пізніше відбудеться голосування за визнання його винним у перешкоджанні роботі конгресу.

Звинувачення у зловживанні владою були висунуті через спроби Трампа домогтися від влади України розслідування проти сина свого потенційного суперника на президентських виборах Джо Байдена.

У перешкоджанні роботі Конгресу президента звинуватили, після того як він заборонив своїй адміністрації брати участь у розслідуванні в рамках процедури імпічменту. Тепер для відмови Трампа від влади необхідно, щоб за це проголосувало дві третини сенаторів.