США незабаром виділять $ 335 млн Україні на фінансування сектору безпеки й оборони – Порошенко

04 квiтня 04:12

Україна при фінансуванні США закупить новітнє озброєння та проведе військові навчання.

 

Президент України Петро Порошенко повідомив, що США незабаром виділять 335 млн дол Україні на фінансування сектору безпеки і оборони.

"Позиція перша - це 335 млн доларів, які без будь-яких умов нарешті-то Україна отримає у вигляді фінансування сектору оборони і безпеки. Ми дуже довго чекали цих коштів, ми вперше взяли участь у розподілі цих коштів, визначивши ті пріоритети, на які нам в першу чергу ці кошти потрібні", - сказав Порошенко в інтерв'ю

Він додав, що виділені США фінансові кошти будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і обладнання, проведення необхідних тренінгів та навчань для військовослужбовців.

"Пройшла зустріч з представниками великих компаній ВПК США й досягнуті домовленості аж до спільного виробництва тих або інших засобів на території України разом з "Укроборонпромом". Фактично це був прорив", - підкреслив Порошенко.

Також він нагадав про чіткої позиції США з приводу підписання угоди про надання кредитних гарантій Україні на суму 1 млрд дол, що залежить від питання формування нової парламентської коаліції, обрання Верховною Радою нового уряду, а також з активізацією і продовженням реформ.

Читайте також: Держдепартамент США закликав Нідерланди проголосувати за асоціацію Україна-ЄС

З 2014 року США надали Україні військову допомогу майже на 300 мільйонів доларів, включаючи постачання наметів, бронежилетів, тепловізорів, транспортних засобів, медичного та інженерного спорядження, портативних радіостанцій, противоминометных радарів і патрульних катерів. У той же час, Сполучені Штати не постачають Україні летального озброєння.

12 січня посол України в США Валерій Чалий повідомив, що найближчим часом Україна почне отримувати військову допомогу від Сполучених Штатів.

Нагадаємо, 26 листопада президент США Барак Обама підписав оборонний бюджет США-2016 з $ 300 млн військової допомоги для України.