США не змінюють позиції щодо анексії Криму Росією - посол

10 липня 19:02

Посол США заявила, що позиція США в цьому питанні залишається незмінною.

 

Сполучені Штати Америки продовжують займати позицію України в питанні анексії Криму Росією. Змін політики не передбачається. Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович.

За її словами, США надають всебічну підтримку Україні, в тому числі в питаннях Криму і безпеки. США надали Україні у сфері безпеки 1,1 млрд доларів на обладнання та тренувальну діяльність ЗСУ.

"Ми розглядаємо Крим як частину України і ніяких змін не передбачається у цій політиці. Дуже важливо подивитися на те, що роблять Сполучені Штати: ми надаємо підтримку Україні в різних сферах, в питаннях Криму в тому числі, в питаннях безпеки", - сказала Йованович, передають Українські новини.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що Президент США Дональд Трамп на саміті лідерів країн "Великої сімки" назвав Крим російським, оскільки його жителі спілкуються російською мовою. На питання щодо визнання Сполученими Штатами Криму частиною Росії він відповів: "Подивимося".

Детальніше про позицію президента США по відношенню до України читайте у матеріалі Олени Гетьманчук "Трамп і Україна: операція "шок і трепет" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".