Справи проти Тимошенко стосовно «швидких» та Кіотського протоколу поки не розглядатимуть

14 жовтня 10:17

Генеральна прокуратура має намір продовжити розгляд справ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо квот на викиди парникових газів та закупівель автомобілів швидкої допомоги після розгляду апеляції у справі стосовно газових контрактів з Росією.

 

Про це заявив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

«Справи знаходяться у провадженні, їх у зв'язку з тим, що була ця справа (щодо газових контрактів з Росією), буде закінчено з дозволу суду», - сказав він.

Ю.Бойченко підкреслив, що, відповідно до процесуального законодавства, для поновлення розслідування зазначених двох справ необхідний дозвіл суду першої інстанції і це буде зроблено, як тільки буде розглянуто апеляцію у справі про газові контракти.

Нагадаємо, у
вересні 2009 року держкомпанія „Укрмедпостач“ уклала договір з „Vamed Engineering GmbH&CO KG“ (Австрія) щодо постачання 15 найменувань медичного обладнання на загальну суму 99,5 млн євро. У тому числі йшлося про продаж 1000 автомобілів Opel Combo вартістю 12500 євро за одиницю до оподаткування (вартість усієї партії автомобілів до оподаткування - 142,1 млн грн.).

27 січня Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за підозрою в тому, що вона, будучи прем'єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень з державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю і ввезення до країни 1 тисячі автомобілів Opel Combo в якості машин швидкої допомоги.

Окрім того, Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні 380 мільйонів євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом.

16 лютого колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова в головному управлінні Генеральної прокуратури допитували як свідка у справі про закупівлю автомобілів «швидкої допомоги» для сільської місцевості.