Справа Шеремета: слідство по Антоненку, Кузьменко та Дугарь закінчили

22 травня 17:01

"Сьогодні винесли постанову".

 

Слідство в справі вбивства українського журналіста Павла Шеремета закінчило розслідування по підозрюваним у виконанні злочину: Юлії Кузьменко, Яні Дугарь та Андрію Антоненку. Про це повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на адвоката Тараса Безпалого.

"Зараз повідомляють про завершення досудового розслідування. Сьогодні винесли постанову, матеріали відносно Кузьменко, Антоненко, Дугарь виділили в нове провадження і зразу оголосили про завершення досудового розслідування", - заявив адвокат.

Адвокат повідомив, що наразі йому повинні вручити відповідні документи. Згодом пообіцяв надати деталі.

Читайте також: Нові фігуранти вбивства Шеремета: слідство змінило підозру Кузьменко, Антоненку і Дугар

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року керівництво поліції повідомило про те, що у вбивстві Шеремета підозрюють дитячого кардіохірурга і волонтера Юлію Кузьменко, рок-музиканта і бійця СЗГ Андрія Антоненка і військового медика Яну Дугарь. У справі також фігурують подружжя-добровольці Владислав та Інна Грищенки.

Поліція вважає, що вони можуть мати інформацію про вбивство Шеремета. За версією слідства, мотивом вбивства була "дестабілізація суспільно-політичної ситуації". Вірогідних замовників назвати не змогли. Колеги Шеремета з "Української правди" засумнівалися в озвученій поліцією версії щодо мотивів вбивства.

Печерський суд відправив Дугар під домашній арешт, а Антоненка і Кузьменко взяли під варту без права внесення застави.

Зазначимо, що 21 травня також стало відомо, що слідство змінило підозру затриманим раніше Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку і Яні Дугар, оскільки у справі вбивства Павла Шеремета нібито з'явилися невстановлені раніше особи, які проходять в матеріалах провадження як замовники.

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року в результаті підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли він виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

Докладніше читайте в статті "Що відомо про вбивство Павла Шеремета" і матеріалі Лесі Литвинової "Еволюція гідності".