Спостерігачі від Європарламенту визнали демократичними вибори президента України

22 квiтня 15:35

Ключовим моментом Хармс назвала відсутність порушень на виборах.

 

Глава міжнародних спостерігачів від Європейського парламенту Ребекка Хармс заявила про те, що другий тур виборів президента України відбувся мирно і відповідно до встановлених норм. Хармс зазначила високу явку українців.

"Вчорашнє голосування - це, перш за все, перемога українського народу. Вибори були проведені мирним і впорядкованим чином, прокладаючи шлях до демократичної передачі влади президента", - сказала Хармс на прес-конференції міжнародних спостерігачів в понеділок у Києві. "Жодних порушень не спостерігалося і про них не повідомлялося. Це ключовий елемент, який би ми хотіли підкреслити, враховуючи особливу ситуацію, в якій проходили ці вибори".

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Центрвиборчком опрацював вже 99% електронних протоколів, за Зеленського проголосували 73,23% виборців, за Порошенка - 24,45%. Порошенко вже привітав Зеленського з перемогою, а також пообіцяв не йти з політики і захищати національні інтереси України та досягнення його команди за п'ять років президентського терміну.

Слідом за чинним президентом Зеленського привітав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він також подякував Порошенку за досягнення на посту глави держави. Крім того, Зеленського привітав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Детальніше про президентську кампанію читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".