Сьогодні Зеленський зустрінеться у Берліні з Меркель

18 червня 10:56

Президент України вже прибув до Німеччини.

 

У вівторок, 18 червня, президент Володимир Зеленський зустрінеться в Берліні з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, повідомила прес-служба Адміністрації президента у Twitter. Зеленський вже прибув до німецької столиці.

"Вночі президент Володимир Зеленський прибув із одноденним візитом до Берліна, де зустрінеться з Канцлером Ангелою Меркель, німецькими політиками та представниками бізнесу", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що Зеленський говоритиме з Ангелою Меркель не лише про припинення війни, а й про нові економічні перспективи.

Раніше повідомлялося, що Зеленський також має зустрітися із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром.

Напередодні, Володимир Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Під час зустрічі Зеленський підкреслив, що Україна не збирається йти на прямі переговори з підконтрольними Росії бойовиками ОРДЛО. При цьому глава держави вказав на готовність продовжувати участь у роботі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

У свою чергу Макрон заявив про те, що питання звільнення українських громадян дуже важливе для Франції і знаходиться на його особистому контролі. Президент Франції пообіцяв підтримувати зусилля України для вирішення цієї проблеми.

Окрім того, Зеленський заявив, що для завершення війни в Донбасі до миру повинна прагнути не тільки Україна, але і Росія. Президент України висловив надію на відновлення консультацій Тристоронньої контактної групи в Мінську і переговорів у "нормандському форматі".