Сьогодні в Раді відбудеться Година запитань до уряду: трансляція

06 липня 09:34

Депутати вирішили не обтяжувати себе перед вихідними зайвими законопроектами.

 

У Верховній Раді в п'ятницю, 6 липня, відбудеться Година запитань до уряду. Також, відповідно до порядку денного, депутати можуть розглянути один законопроект та один проект постанови.

Зокрема в першому читанні депутати планують розглянути законопроект №4186 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді".

Крім того, парламентарі розглянуть проект постанови "Про внесення змін до постанови Верховної ради України "Про призначення в 2016 році іменних стипендій Верховної ради України для найталановитіших молодих вчених".

Це передостанній пленарний тиждень парламенту перед канікулами.

Нагадаємо, що 5 липня Верховна Рада не змогла приступити до питання про призначення членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) замість тих, строк повноважень яких закінчився. Спікер парламенту Андрій Парубій поставив на рейтингове голосування питання про звільнення членів ЦВК, проте проект постанови підтримали лише 189 народних депутатів. Відмовилися голосувати депутати з фракції "Народного фронту".

Депутати з фракції "Блок Петра Порошенко" залишили сесійну залу Верховної Ради через з відмову парламенту почати розгляд питання оновлення складу Центральної виборчої комісії.