Сьогодні Рада розгляне питання посилення відповідальності за несплату аліментів держслужбовцями

22 червня 08:52

Розпочнеться п'ятничне засідання із години запитань до уряду.

 

Верховна Рада у п'ятницю, 22 червня, продовжить розгляд поправок до законопроекту №8296 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання". Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Пленарне засідання у п'ятницю традиційно розпочнеться з години запитань до уряду, під час якої народні депутати обговорять із членами Кабміну найважливіші питання.

Після цього народні депутати продовжать розгляд законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання". Всього на розгляд надійшло близько 140 поправок, з яких у четвер депутати розглянули близько 50.

Як заявила раніше депутат Ірина Луценко, законопроект посилює відповідальність батьків за несплату аліментів, підвищує рекомендований розмір аліментів і право дитини на їх отримання. Крім того автори вводять відповідальність для вищих державних чиновників і депутатів - злісних неплатників аліментів. Такі дії в разі прийняття законопроекту стануть підставою для позбавлення посади.