"Слуга народу" хоче очолити 21 комітет із 23

22 серпня 12:26

У двох інших їх задовольнять посади заступників голови.

 

Президентська партія "Слуга народу" планує головувати у 21 комітеті Верховної Ради з 23, а інші партії мають пропорційно представляти себе у всіх комітетах. Про це під час брифінгу в четвер заявив представник президента в парламенті, депутат від "Слуги народу" Руслан Стефанчук.

"21 комітет - ми хотіли би перебрати головування, і взяти звичайних двох замів. А по інших, перший зам і секретар ми готові передати на вирішення нашим колегам. Два чи три комітети, я думаю, ми передамо для головування", - цитує його "Українська правда".

"Думаю, що мова може йти про комітет свободи слова, про комітет прав людини пов'язаний з Донбасом, Кримом і нацменшинами і, можливо, про комітет молоді і спорту, а також про посади другого віце-спікера", - додав Стефанчук.

Що стосується представників інших фракцій у комітетах, то Стефанчук заявив, що фракції мали пропорційно представляти себе у кожному комітеті і повинні були вирішити це питання ще до виборів і "набирати стільки голосів, скільки б вистачило для такого представництва".

На його думку, партії які набрали по 6% не можуть претендувати на кілька місць в комітетах. Єдине виключення, за його словами, партія "Голос", бо вона має 20 мандатів, а це менше ніж кількість комітетів. "Голос" має право самостійно визначати кількість нардепів у вибраних комітетах, вважає Стефанчук.

Раніше стало відомо, що у Верховній Раді нового скликанняпрацюватимуть 23 комітети. Підготовча депутатська група за основу такої пропозиції проголосувала під час засідання, 15 серпня. Також у парламенті IX скликання вирішили не створювати спеціальну комісію з приватизації.

Нагадаємо, згідно з рішенням підготовчої депутатської групи перше засідання Верховної Ради дев'ятого скликання відбудеться 29 серпня, в четвер.