"Слуга народу" готує 465 змін до Конституції

28 серпня 14:58

Щоб внести зміни до Конституції, Верховна Рада має підтримати їх 300 голосами народних депутатів. "Слуга народу" займає 254 крісла в парламенті.

 

Президентська партія "Слуга народу" готує 465 ініціатив щодо змін у Конституції. Про це сьогодні на брифінгу повідомив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Відповідаючи на питання журналістів про зміни в основний закон, Стефанчук сказав: "Їх 465. Питання в тому, наскільки вони по рівню готовності наближаються до ідеалу".

"Ми розуміємо, що багато хто з них (ініціатив - ред.) не знайдуть підтримки в Раді, тому що це речі, які дають можливість вигнати, якщо взяти економічну сферу, тих, хто сидить на потоках, ми хочемо закрити всі корупційні бюджетні діри. Звичайно, це матиме опір", - заявив Стефанчук.

Щоб внести зміни до Конституції, Верховна Рада повинна підтримати їх 300 голосами народних депутатів. "Слуга народу" займає 254 крісла в парламенті.

Напередодні Стефанчук сказав, що в перший день роботи Верховної Ради, 29 серпня, президент направить на розгляд зміни до Конституції щодо відповідальності за кнопкодавство і пропуск без поважних причин депутатами однієї третини пленарних засідань. Зокрема, законодавців можуть карати позбавленням мандата.

Більше про парламент нового скликання читайте у спецтемі DT.UA "Нова Верховна Рада 9.0".