Слідство по справах Майдану буде зупинено на невизначений час

16 листопада 20:52

Адвокат Небесної сотні назвала день, після якого не можна буде вести розслідування, "чорною дірою"

 

Адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що чрез те, що Верховна Рада не проголосувала за зміни в закон про ДБР, слідство у справах Майдану буде зупинено як мінімум до 3 грудня, і то - в разі, якщо зміни будуть схвалені. Слідство має зупинитися з 20 грудня.

"Норму про забезпечення слідства по справах Майдану після 20.11.2019 Верховна Рада не проголосувала... "не встигла". Наступна спроба тільки 3.12. Тобто, 20.11.2019 у нас уже "чорна діра". Передавати справи нікому, нікуди. І тому цього не можна робити. А слідство - зупиняється", - написала Закревська.

Як відомо, 8 листопада рідні загиблих Героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, їх адвокати та правозахисники прийшли до офісу президента на Банковій через загрозу "злиття" справ Майдану.

У зв'язку з реформою Генпрокуратури Справи Майдану повинні були перейти в ГБР, де для їх розслідування немає ні кадрів, ні досвіду ведення цих справ.

Адвокатська дорадча група, яка представляє сім'ї загиблих Небесної сотні на своїй сторінці в Facebook опублікувала звернення до президента України Володимира Зеленського, генеральному прокурора Руслана Рябошапки, прем'єр-міністра Олексія Гончарука, директора Державного бюро розслідувань Романа Труби та керівників парламентських фракцій, в якому вказала на необхідність негайного прийняття заходів у питаннях розслідування справ Майдану - слідство навмисно розвалюють.

Адвокатська група вважає, що існує реальна загроза зупинки слідства і втрати результатів розслідування по справах Майдану через позбавлення прокуратури функцій слідства, яке відбудеться вже менше ніж через місяць.

Час показав, що існує реальна загроза зупинки слідства і втрати результатів розслідування по справах Майдану через позбавлення прокуратури функцій слідства, яка відбудеться вже зараз.