Ситник відсторонив двох детективів НАБУ, які фігурують у розслідуванні Bihus.Info

14 березня 14:55

Результати службового розслідування передадуть до ДБР, заявив директор Бюро.

 

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник після консультацій з членами Ради громадського контролю й Управлінням внутрішнього контролю відомства вирішив відсторонити від посади двох детективів, згаданих у журналістському розслідуванні Лесі Іванової. Про це повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook.

"Для максимальної ефективності службового розслідування та мінімізації ймовірного впливу і ризиків, я прийняв рішення відсторонити детективів, задіяних у підготовці листів, оприлюднених журналістами Bihus.info. Переконаний, у ситуації, що склалася, потрібно виважено підійти до аналізу фактів. По завершенню результати службового розслідування ми передамо до ДБР та повідомимо про них громадськість", - заявив Ситник.

У заключній частині журналістського розслідування Лесі Іванової (Bihus.Info) повідомляється про те, що правоохоронним органам було відомо про махінації із закупівлями підприємств "Укрооборонпрому" у компаній, пов'язаних із сином екс-першого заступника секретаря РНБО Ігорем Гладковським і його бізнес-партнерами Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою. Протягом декількох років Жуков і Рогоза платили правоохоронцям хабарі за те, щоб розслідування "спускали на гальмах". Серед іншого, згадується факт, що НАБУ в січні 2017 року виключило "Оптимумспецдеталь" зі списку сумнівних компаній. Завдяки цьому "Укроборонпром" "розморозив" виплати компанії за контрактами.

Рада громадського контролю НАБУ закликала Артема Ситника відсторонити від посад фігурантів журналістського розслідування. Мова йде про першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву, заступника керівника Третього відділу І підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олега Борисенка та детектива Третього відділу І підрозділу Головного підрозділу детективів НАБУ Дмитра Литвиненка.

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у матеріалі "Злочинні схеми в оборонпромі: чому розслідування Bihus.Info не може бути фейковим" та статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук".