Штайнмаєр назвав безрезультатними переговори голів МЗС "Нормандської четвірки" у Мінську

30 листопада 01:25

У міністра закордонних справ Німеччини все ще є надія на прогрес у реалізації Мінських домовленостей.

 

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр завиял, що переговори міністрів закордонних справ "Нормандської четвірки" у вівторок, 19 листопада, не дали жодних конкретних результатів.

Зокрема, учасники зустрічі не змогли досягти політичної домовленості про проведення виборів на окупованій території, передає "Радіо Свобода".

У той же час, Штайнмаєр заявив, що він продовжує сподіватися на прогрес у реалізації Мінських домовленостей.

Голова зовнішньополітичного відомства ФРН нагадав, що лише після виконання Мінських домовленостей 2014 -2015 років з РФ можуть бути зняття санкції за збройну агресію проти України.

Раніше Клімкін повідомив, що учасники переговорів не досягли прогресу в узгодженні "дорожньої карти" Мінських домовленостей через відмову голови МЗС РФ Сергія Лаврова обговорювати розміщенні збройної місії ОБСЄ в Донбасі.

Нагадаємо, 29 листопада в Мінську відбувся Саміт міністрів закордонних справ "Нормандської четвірки".

На саміті лідерів країн нормандської четвірки 19 жовтня в Берліні була досягнута домовленість, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту "дорожньої карти" з імплементації Мінських угод.

Як писав раніше Сергій Рахманін у статті на сторінках "Дзеркала тижня. Україна", інформація, отримана від джерел, аналіз закордонної преси дозволяють припустити, що ніхто з учасників берлінської зустрічі не залишився задоволений її результатами. Детальніше про зустріч "Нормандської четвірки" в Берліні читайте у статті "Геймер і таймер".