Штаб Зеленського оцінив роботу Медведчука в переговорах із Росією

22 квiтня 13:31

У Зеленського знову вказали пальцем на Порошенка.

 

У команді Володимира Зеленського сумніваються в ефективності залучення голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука до процесу обміну військовополоненим і заручниками з окремих районів Донецької та Луганської областей і окупованого Криму.

"Його (В.Медведчука – ред..) туди делегував не Володимир Зеленський, а Петро Порошенко. Якщо я не помиляюся, Віктор Медведчук, в першу чергу, повинен був відповідати за повернення військовополонених і заручників, які знаходяться як на тимчасово окупованій території, так і в Російській Федерації. По-моєму, останній серйозний обмін відбувався 25 грудня 2017 року. Тому мені здається, що це формат взаємодії не дуже ефективний", - сказав спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков на брифінгу в понеділок.

Нещодавно глава політради "Опозиційною платформи - "За життя" Віктор Медведчук в інтерв'ю Reuters заявив, що Володимир Зеленський, на його думку, після обрання президентом погодиться на угоду з Володимиром Путіним і в обмін на відновлення економічних і інших відносин з Росією і отримає дешевий газ, великі інвестиції і контроль над нині окупованій частиною Донбасу, правда, на умовах сепаратистів.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. ЦВК обробила понад 95% електронних протоколів, згыдно з якими за Зеленського проголосували 73,16% виборців, за Порошенка - 24,5%.

Детальніше про президентської кампанії читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".