Щоб обміняти Вишинського на українських в'язнів Кремля, його необхідно засудити — оглядач

13 липня 07:34

У випадку з Вишинським Росія заплатить будь-яку суму. Але є ризик, що більше ми його не побачимо.

 

Вишинський - боєць спецназу інформаційних військ РФ, особа, наближена до "штабіста" Дмітрія Кисельова, котра володіє цінною інформацією. Таких не кидають. Для України Вишинський - це не тільки цінний обмінний фонд. "Справа Вишинського" - це ниточка, потягнувши за яку, можна ослабити ворога, і це дзеркало, в якому віддзеркалюються всі недоліки нашої оборони не тільки в інформаційній війні. Перший може проявитися вже в понеділок, 15 липня. Як відомо, Конституційний суд України визнав неконституційною ч.5 ст. 176, відповідно до якої при обранні запобіжного заходу підозрюваним і обвинувачуваним у тероризмі, держзраді, сепаратизмі та участі в незаконних збройних формуваннях суди безальтернативно мали обирати арешт. Тепер їм можна призначити більш м'який запобіжний захід - домашній арешт або вихід під заставу. У випадку з Вишинським, як ми розуміємо, Росія заплатить будь-яку суму. Але є ризик, що більше ми його не побачимо.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Валентина Самар. За її словами, так, у випадку з керченськими рибалками співробітники консульства РФ, справив нові документи, вивезли їх до Росії.

"Рішення КСУ сумнівів не викликає, - але пролом у КПК, який створює тепер ризики для втечі підозрюваних або обвинувачених у тяжких і особливо тяжких злочинах, треба закривати терміново, - зазначає оглядач. - Ситуація така: щоб обміняти Вишинського на українських в'язнів Кремля, його необхідно засудити. Для цього він має бути доступний слідству. Тому його не можна випускати з-під варти. Жодні інші заходи цього не забезпечать".

Детальніше про ситуацію з Вишинським читайте в статті Валентини Самар ""Справа Вишинського" як дзеркало війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".