Сценарист "Слуги народу" розповів про ідею дебатів на стадіоні та українську мову Зеленського

02 травня 11:41

Аби майбутньому президенту було простіше, оточення Зеленського перейшло на українську.

 

У команді Володимира Зеленського були майже впевнені, що Петро Порошенко не погодиться на дебати на стадіоні, а сама ідея виникла після концерту на стадіоні в Дніпрі, розповів cценарист "Слуги народу" Юрій Костюк.

"Ми розуміли, що наші конкуренти будуть їздити на цій платівці, тому ми відразу готувалися до дебатів. Але Володимир казав: нам потрібно думати про формат, ми точно розуміли, що це не студія. В кінці березня "Квартал" поїхав Україною з концертами. І пам'ятаю, був концерт у "Дніпро-арені", ми стояли за кулісами, спустився Володимир і каже: "Я зрозумів, де варто робити дебати. На стадіоні"", - сказав він в інтерв'ю "Українській правді", та додав, що Зеленський готувався до дебатів зі штабом, а не політтехнологами.

"До дебатів Зеленський готувався зі своїм штабом. Можна сказати, що він готувався до них впродовж всієї кампанії, тут майже щодня відбувалися експертні наради з усіх можливих питань. І так чи інакше це також прокачка. Перед самими дебатами Володимир мав просто сісти, самостійно систематизувати інформацію і власне готуватися до запитань опонента", - додав Костюк.

Що ж стосується української мови, то за словами сценариста, її новообраний президент почав вчити ще два роки тому.

"Це неправда – ні психолога, ні вчителя тут не було. Українську мову Володимир почав вивчати, здається, роки два тому. Він про це говорив Катерині Осадчій. Коли почалася активна фаза кампанії, він займався з вчителем. Насправді допомагало оточення – ми намагалися говорити з ним якомога більше українською мовою", - поділився він.

Про перебіг дебатів Петра Порошенка і Володимира Зеленського на НСК "Олімпійський" та про що говорили кандидати у президенти можна згадати тут.

Детальніше про дипломатичні перспективи президента Зеленського читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Дипломатичні підмостки Зе!команди" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".