СБУ нічого на знайшла в квартирі бухгалтера Тимошенко

28 жовтня 07:15

СБУ не знайшла нічого в квартирі колишнього головного бухгалтера корпорації "Єдині енергетичні системи України", а зараз - пенсіонерки Лідії Сокольченко, під час вчорашнього обшуку. Про це заявив її адвокат.

 

Син колишнього бухгалтера Владислав Сокольченко безуспішно намагався довести їм, що проводити обшук за відсутності його матері вони не мають права. В. Сокольченко повідомив, що його матинаразі знаходиться в лікарні і не може бути присутньою при обшуку, як це передбачає Кримінально-процесуальний кодекс. Після того як прибув адвокат Л. Сокольченко І. Бондар, Владислав впустив у квартиру трьох членів слідчої групи і двох понятих - одного з журналістів, а також представника дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина».

Обшук тривав близько двох годин.

"Заходи проводилися відповідно до закону, і ніяких порушень з боку представників СБУ допущено не було. Хтось вирішив, що тут можуть бути якісь документи, що стосуються справи, але тут нічого не було виявлено", - сказав адвокат виданню «Комерсант -Україна».

За словами джерела в правоохоронних органах, слідчі СБУ планують якомога швидше допитати Л. Сокольченко, але для цього потрібно, щоб вона як мінімум виписалася з лікарні. У СБУ сумніваються в тому, що Л. Сокольченко дійсно хвора: "У нас є до неї запитання, але, на жаль, вона ухиляється від слідства "на больничкє", - пояснив співрозмовник.

Народний депутат Сергій Власенко переконаний, що метою СБУ є сама Ю. Тимошенко, яку влада намагається звинуватити в якомога більшій кількості злочинів. "Абсолютним абсурдом є проведення обшуків через 15 або 20 років після тих подій, які інкримінуються. Ми прекрасно розуміємо, що всі ці дії спрямовані на одну людину, яку звуть Юлія Володимирівна Тимошенко. Це ж абсолютно очевидно, що мета - не Л. Сокольченко і не Тимошенко Геннадій Опанасович, мета - Тимошенко Юлія Володимирівна".

Нагадаємо, вчора співробітники слідчого управління центрального апарату Служби безпеки України та департаменту "К" управління СБУ у Дніпропетровській області обшукали квартиру колишнього головного бухгалтера корпорації "Єдині енергетичні системи України", а зараз - пенсіонерки Л. Сокольченко. Вона фігурує в одній із справ, порушених стосовно екс-прем'єра Ю. Тимошенко.