СБУ відкрила справу про держзраду проти Клименка

22 листопада 09:49

Колишній міністр став фігурантом ще одного кримінального провадження.

 

Служба безпеки України задокументувала нові докази причетності колишнього Міністра доходів і зборів Олександра Клименка до скоєння злочину, який кваліфіковується як державна зрада.

Як повідомила прес-служба СБУ, правоохоронці отримали додаткові матеріали, що колишній посадовець під час перебування на посаді своїми діями свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальній цілісності й недоторканості нашої держави.

"На підставі зібраних співробітниками СБ України матеріалів Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України 17.11.2017 розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України. Санкції статі передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна", - зазначили у відомстві.

Слідчі дії тривають.

Читайте також: Спостерігачі зі Швеції, Чехії та Іспанії проведуть політ над Україною

Нагадаємо, правоохоронці заарештували 154 об'єкти нерухомого майна в Україні, 22 елітних транспортних засоби, тисячу залізничних піввагонів на суму 900 млн гривень і корпоративні права юридичних осіб – на понад 400 млн гривень, які належать Олександру Клименку.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про те, що за результатами розслідування справи про створення злочинної організації екс-міністром Олександром Клименком 46 особам оголошено про підозру у скоєнні злочинів, 9 осіб залишаються під вартою, 18 – під заставою.

Протягом 24-25 травня Печерський суд Києва звільнив з-під варти дев'ять затриманих під заставу або особисте зобов'язання.

14 червня Олександр Клименко отримав повідомлення про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, заявив військовий прокурор Анатолій Матіос.

У липні правоохоронці провели обшуки у приміщеннях, що належать екс-міністру Олександру Клименку (у т. ч. - у редакції газети "Вести").