СБУ та ДБР прийшли з обшуками до співробітників "Батьківщини"

21 лютого 11:47

СБУ анонсувала брифінг щодо "спроб втручання у вибори президента".

 

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань проводять обшуки у співробітників штабу кандидата в президенти від партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко в Запорізькій області. Про це повідомив довірена особа Тимошенко Віталій Рябцев.

"Ранок почався з обшуків. Співробітниками Запорізької обласної прокуратури та СБУ проводять масові обшуки у волонтерів штабів Юлії Володимирівни Тимошенко. Я, як довірена особа кандидата на 75 окрузі виїхав на місце подій. Зараз буде пряма трансляція", - повідомив він.

Згодом Рябцев повідомив, що у співробітників штабу вилучають особисті речі та агітпродукцію штабу Тимошенко.

"Відбирають особисті речі в т.ч. членів сім'ї. На моїх очах у трирічної дитини відібрали телефон. Слідчий ДБР вилучає агітпродукцію Юлії Володимирівни. Фактично правоохоронні органи працюють на штаб чинного президента", - написав він.

В поліції Запорізькій області повідомили, що проводить обшуки ДБР.

"Це проводить ДБР. Питання до них. Я не можу коментувати цю інформацію", - сказали в прес-службі, пише "Українська правда".

В ДБР в свою чергу підтвердили обшуки в Запорізькій області, проте категорично відмовилися коментувати, за скількома адресами вони проходять і чи пов'язані вони з "Батьківщиною" або Тимошенко.

"Певні слідчі дії тривають. Незабаром у нас буде інформація з цього приводу про обшуки і про те, в рамках якого кримінального провадження вони проходили", - відповіли в прес-службі ДБР.

В СБУ також на питання щодо обшуків порадили почекати.

"У нас на 12:30 заплановано брифінг. Приходьте на брифінг", - сказала прес-секретар СБУ Олену Гітлянську.

Однак згідно з повідомленням на сайті СБУ, брифінг стосуватиметься "спроб втручання у вибори президента".

Раніше в штабі кандидата в президенти, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко заявили, що від імені їхньої партії громадянам пропонують за 500 гривень за підтримку Тимошенко на виборах президента і звинуватили в махінаціях чинного президента і опонента на виборах Петра Порошенка.

Також представник Тимошенко подав до суду на Петра Порошенка про визнання протиправними його дій як кандидата в президенти під час передвиборної агітації.