Савченко запропонувала поставити в Раді автоматників і приймати по 200 законів на день

06 липня 11:37

Депутатів потрібно закрити в залі на тиждень та нікуди не випускати. На дверях поставити автоматників, вважає Савченко.

 

Народний депутат Надія Савченко, яка разом зі своєю фракцією "Батківщина" другий день блокує роботу Ради, запропонувала свій метод змусити депутатів працювати.

"Те, що ми працюємо в такому режимі, що не можемо одне з одним домовитися, це дуже погано. От вчора на закон про Онищенка (постанови про згоду на притягнення до відповідальності, затримання і арешт) у нас пішло півдня. Це можна було зробити за п'ять хвилин. У нас там 140-200 законів в день потрібно приймати, ми їх будемо приймати тисячоліттями", - сказала вона.

При цьому Савченко повідомила, що продовжить блокувати трибуну Ради разом зі своєю фракцією "Батьківщина".

Відповідаючи на запитання, що треба зробити для продуктивної роботи Ради, Савченко сказала: "Поставити по автоматчику на кожні двері, не випускати тиждень депутатів з зала, тоді вони почнуть працювати. В принципі, весь народ про це просить, правда, весело?"

Як повідомлялося, 6 липня Рада не змогла почати роботу через блокування трибуни і президії фракціями "Радикальної партії" і "Батьківщини" і депутатами, які до них приєдналися.

Напередодні спікер Андрій Парубій достроково закрив вечірнє засідання Ради через блокування трибуни 20 депутатами з "Радикальної партії" і "Батьківщини". Тоді лідери фракцій Олег Ляшко і Юлія Тимошенко стали біля трибуни, Олександра Кужель зайняла місце президента у Верховній Раді, а місце спікера в президії зайняла Надія Савченко.