САП вирішила стягнути до бюджету 300 тисяч застави депутата Полякова

01 серпня 12:50

Рада не давала згоди на затримання та арешт Полякова. Депутат відмовився носити електронний браслет.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулася з клопотанням до суду про стягнення з народного депутата Максима Полякова (фракція "Народний фронт") застави в 304 тис. грн до державного бюджету.

Як повідомляє агентств "Українські новини" з посиланням на представника САП, клопотання було напередодні підготовлено у зв'язку з тим, що Поляків не виконав умови судового рішення щодо запобіжного заходу. Зокрема, відмовився носити електронний браслет стеження і здати паспорти.

11 липня депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і раніше виключеного з фракції БПП Борислава Розенблата, але не дали дозвіл на їх затримання і арешт. Депутати є підозрюваними у так званому "бурштиновій справі".

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн і зобов'язав його здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Поляків відмовився надягати електронний браслет, а також повідомив про намір оскаржувати в апеляції рішення суду про запобіжний захід.