САП підвищить зарплати прокурорам до 75 тисяч гривень

28 сiчня 23:17

Холодницький розповів, як будуть стимулювати нових прокурорів.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) проводить додатковий набір прокурорів. Вони будуть отримувати зарплату на рівні 75 тисяч грн. Про це у вівторок, 28 січня, сказав голова відомства Назар Холодницький в ефірі Радіо НВ.

За його словами, в прокуратурі відкриті 11 вакансій прокурорів.

"Зараз оголошено конкурс. Чим ми будемо залучати? По-перше, конкурентною зарплатою – близько 70 тисяч гривень на місяць без премій і надбавок. З ними – плюс-мінус 75 тисяч грн. Таким чином є, для чого працювати", – сказав Холодницький.

Він зазначив, що в конкурсі на посади прокурорів САП буде більший прохідний бал по знанню законодавства, ніж в Офісі генерального прокурора. "Але у нас, відповідно, вимоги і зарплати вищі, ніж там", – додав Холодницький.

Голова САП повідомив, що генпрокурор Руслан Рябошапка відмовив йому в проханні збільшити штат САП до 70 прокурорів. Нині їх 35.

Нагадаємо, з 2 січня 2020 року в Україні запрацював Офіс генпрокурора.

Детальніше про кадри та необхідність реформ у правоохоронних структурах читайте у статті Олександра Леменова "Роздоріжжя змін у кримінальному блоці ЗеКоманди" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".