САП готує подання на зняття недоторканності з Ляшка – ЗМІ

11 вересня 14:47

Ймовірно, засекречену справу про лотерейних виграші радикала не зупинили.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро готують документи на подання про зняття недоторканності з лідера "Радикальної партії" у Верховній Раді Олега Ляшка. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Зокрема, мова йде про притягнення Ляшка до кримінальної відповідальності за статтями 366-1 (декларування недостовірної інформації) і 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

"Документи про зняття недоторканності готуються", - сказало виданню джерело, але інших подробиць не повідомило.

У свою чергу депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук в ефірі "112 Україна" заявив, що у разі, якщо інформація про подання на лідера "радикалів" підтвердиться, це буде свідчити про спроби дискредитації партії і самого Ляшка.

"Запитайте у Ситника, що вони там фальсифікують. Ні про яке незаконне збагачення не може йти мови... Це політичні переслідування, політичний тиск на нашого лідера і нашу команду...Ми працювали і працюємо в рамках закону", - заявив депутат.

У свою чергу глава САП Назар Холодницький заявив, що процесуальних рішень у справі ще немає, але документи в рамках нього готують вже більше року.

Зазначимо, що у жовтні минулого року Олег Ляшко задекларував виграш в лотерею на суму 571 тисяча гривень. Політик вніс у декларацію три виграші у невизначеній лотереї компанії "Українська національна лотерея" (УНЛ): 283 560, 153 485 і 134 000 гривень.

У березні 2018-го НАБУ засекретило розслідування виграшів у лотерею лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка.