Санкції проти Росії: МінТОТ засекретив список фігурантів

14 сiчня 12:48

У відповідь на журналістський запит у міністерстві послалися на заборону розголошення службової інформації.

 

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України засекретило перелік фізичних і юридичних осіб, щодо яких наприкінці грудня були введені нові антиросійські санкції, повідомляє "Українська правда" із посиланням на відповіді відомства.

"Запитувані відомості є службовою інформацією і розголошенню не підлягають", - йдеться в останній відповіді міністерства на запит журналістів.

У попередній відповіді МінТОТ стверджувалося, що розпорядником запитуваної інформації є Кабінет міністрів України, своєю чергою в уряді повідомили, що не є розпорядником відповідної інформації, і знову скерували запит до міністерства.

Нагадаємо,18 грудня 2018 року Кабмін схвалив і виніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) новий пакет пропозицій щодо введення санкцій проти низки компаній і громадян РФ. У санкційному переліку уряду опинилися 23 людини та група російських і європейських компаній, що забезпечують діяльність окупантів в анексованому Криму.

26 грудня РНБО підтримала введення санкцій проти російських компаній і громадян, причетних до організації псевдовиборів в окупованих районах Донбасу й атаки на корабельну групу ВМС України в Керченській протоці.

Санкційний список не було оприлюднено, але президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО повідомив про те, що до нього потраплять, зокрема, депутати Державної Думи РФ від партій "Єдина Росія" і ЛДПР, і підприємства, які постачають зброю російській армії і бойовикам російсько-окупаційних військ в ОРДЛО.