"Самопоміч" висунула умови перебування в коаліції

14 вересня 12:26

У фракції хочуть консенсусних рішень з порядку денного, кадрових змін в силових структурах та перерахунку тарифів на ЖКП.

 

Фракція "Самопоміч" висунула ряд умов для своєї подальшої роботи у складі парламентської коаліції.

"Ми будемо в коаліції за умови, якщо буде бездоганно дотримуватися регламенту і, якщо немає консенсусу з рішенням, воно до зали не виноситься. Не можуть з'являтися закони (законопроекти в порядку денному) вранці", - сказав Березюк на засіданні погоджувальної ради парламенту.

Крім того, умовами перебування його фракції в коаліції є зміна кадрової політики в Генеральній прокуратурі, Генеральному штабі Збройних сил та Міністерстві оборони.

"Ми будемо в коаліції, коли будуть кадрові зміни в МВС і ліквідація податкової міліції", - додав він.

Березюк також в черговий раз заявив, що фракція "Самопоміч" виступає за негайну передачу митниці у спільне управління з іноземними компаніями.

Крім того, "Самопоміч" виступає за перерахунок тарифів на житлово-комунальні послуги.

Парламентська коаліція "Європейська Україна" з 302 п'яти депутатів фракцій була створена 27 листопада 2014 року. На сьогоднішній день до неї входять фракції "Блок Петра Порошенко" (142 депутата), "Народний фронт" (81), "Об'єднання "Самопоміч" (26),"Батьківщина" (19).

Після виходу "Радикальної партії" в коаліції залишається 268 народних депутатів.

Голова політичної партії "Самопоміч" Андрій Садовий в інтерв'ю DT.UA заявив, що присутність фракцій "Самопомочи" і "Батьківщини" у складі парламентської коаліції є більше "для людей", а де-факто Верховній раді існує інша коаліція, за участі "Опозиційного блоку".