Самопоміч виключила з партії чотирьох депутатів Київради через земельні махінації

07 вересня 00:52

Причиною стало "нанесення значного збитку репутації політичної сили".

 

Виконавчий комітет політичної партії "Самопоміч" вирішив виключити депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, який очолював фракцію партії, а також Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії. Причиною стало "нанесення значного збитку репутації політичної сили". Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їх колеги Романа Марченка земельних ділянок в місті Києві, які попередньо були незаконно ним захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок складає понад 1,4 га", - йдеться в повідомленні.

У "Самопомочі" відзначили, що незважаючи на численні зауваження з боку суспільства та політради партії, депутат Марченко використовував свій мандат для "реалізації ймовірно корупційних схем з земельними ділянками в Києві".

В керівництві "Самопомочі" відзначають, що всі виявлені документи щодо ймовірних корупційних схем депутата Марченка передадуть в НАЗК, НАБУ і інші органи правопорядку.

Раніше повідомлялося, що НАЗК виявило 84 порушень в декларуванні доходів партій. Найбільше порушень допустили "УКРОП", "Об'єднання "Самопоміч" та "ВО "Свобода". Зазначимо, що раніше Національне антикорупційне бюро зареєструвало 72 кримінальні провадження за фактом внесення недостовірних даних в електронні декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування. Загальна вартість незадекларованого майна, виявленого детективами, перевищила 750 мільйонів гривень.