Саме Порошенко закликав притягнути до відповідальності автора статті, а не організаторів схеми — експерт

02 березня 09:14

Керівництво країни дало вказівку притягти до відповідальності не організаторів схеми, а журналістів, що розкрили цю схему.

 

Годинниковий механізм корупційного скандалу був запущений самим Петром Порошенком ще на початку вересня 2014 року, коли за результатами наради президента з керівниками силового блоку народилося секретне протокольне рішення, одним із пунктів якого було доручення генеральному прокурору у двотижневий строк притягнути до відповідальності автора статті, а не організаторів схеми.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Дмитро Менделєєв і наводить текст рішення: "В. Яремі. За результатами проведеної перевірки в разі підтвердження наявності складу злочину за ознакою підриву обороноздатності держави притягнути до відповідальності автора статті про продаж зброї та військового майна, яка була викладена на сайті інтернет-видання "Дзеркало тижня". Термін - два тижні".

"Підкреслюю: керівництво країни дало вказівку залучити до відповідальності не організаторів схеми, а журналістів, розкрила цю схему. Для того щоб зняти напругу з президента щодо державної зради, я опублікую реакцію тієї самої злочинної влади на публікації DT.UA про виявлені корупційні схеми в Міноборони. Саме за матеріалами цих статей В. Янукович приймав рішення про звільнення з посади міністра М. Єжеля, - підкреслює експерт.

Детальніше про корупційний скандал в "Укроборонпромі" читайте у статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук..." у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".