Сакварелідзе повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон

14 вересня 16:51

Поліція зачитала підозру соратнику Саакашвілі в одному з львівських кафе.

 

Поліція Львівської області сьогодні, 14 вересня, повідомила про підозру екс-заступнику генерального прокурора, члену політради партії "Рух нових сил" Давиду Сакварелідзе, відповідне відео політик опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Сакварелідзе підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу: ст.293 (групове порушення громадського порядку), ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) і ч.2 ст.342 (опір представнику правоохоронних органів).

10 вересня позбавлений українського громадянства Саакашвілі і його прихильники прорвали кордон українських прикордонників на кордоні з Польщею. Детальніше про повернення Саакашвілі в Україну читайте в матеріалі "Прорив Саакашвілі через кордон: головне".

Національна поліція Львівської області зареєструвала кримінальні провадження за ч. 1 ст. 332 (незаконне переміщення через державний кордон), ч. 2 ст. 342 (опір співробітникові органів при виконання ним службових обов'язків, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві під час виконання цими особами покладених на них обов'язків з охорони громадського порядку) і ч. 3 ст. 296 (хуліганство).

Нагадаємо, що 13 вересня суд заарештував 39-річного жителя Івано-Франківської області за вчинення ним правопорушення на пункті пропуску "Шегині" без права внесення застави. Другого учасника - 35-річного жителя Волинської області заарештували на два місяці з альтернативою застави у 32 тисячі гривень.