Саакашвілі заявив про намір повернутися в Україну на законних підставах

27 липня 03:18

Позбавлений громадянства політик розповсюдив відеозвернення.

 

Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі записав і поширив у соціальних мережах відеозвернення, в якому відреагував на те, що був позбавлений українського громадянства.

Саакашвілі заявив: "Я буду добитваться законного права повернутися в Україну. Я повернуся в Україну", - сказав Саакашвілі. Він також повідомив , що не має наміру отримувати статус біженця. Що означають слова "повернення", політик не уточнив. Напередодні про сам повідомив, що живе в Україні, орендує квартиру в центрі Києва та має намір обзавестися власним житлом.

Нагадаємо, 26 липня у Державній міграційній службі України повідомили, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеїла Саакашвілі громадянства. Підставою для рішення стало те, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Запит до Генпрокуратури з приводу українського громадянства Саакашвілі направив депутат від "Радикальної партії Андрій Лозовий, а ГПУ відправила його до ДМС.

Президент України Петро Порошенко надав Михеїлу Саакашвілі українське громадянство указом від 30 травня 2015 року. У той же день Саакашвілі був призначений головою Одеської облдержадміністрації.

7 листопада 2016 року Міхеїл Саакашвілі оголосив, що прийняв рішення піти у відставку з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Говорячи про причини свого рішення, Саакашвілі виступив з критикою президента України Петра Порошенка. Президент прийняв відставку Саакашвілі 9 листопада.

У липні 2017 року Міністерство юстиції України провело реєстрацію зміни назви політичної сили "Рух нових сил" на "Рух нових сил Михеїла Саакашвілі".