Саакашвілі відправив поштою позов у зв'язку з позбавленням його громадянства

31 жовтня 00:54

До позовом політик доклав копії копію постанови ГПУ про відмову в його екстрадицію до Грузії.

 

Колишній голова Одеської облдержадміністрації, екс-президент Грузії та лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі повідомив, що направив до Вищого адміністративного суду України позов про визнання незаконним та скасування президентського указу про позбавленні його українського громадянства.

В якості доказу на сайті "Руху нових сил" опубліковано фотокопію опису-вкладення поштового відправлення пакета документів, датований 29 жовтня.

Крім адміністративного позову політик направив до суду копії дипломатичного паспорта, витяг з указу про позбавлення його громадянства, а також копію постанови Генпрокуратури про відмову видачі Саакашвілі грузинській владі від 21 березня 2015 року.

Нагадаємо, 26 липня в Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеїла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

10 вересня Саакашвілі і його прихильники прорвали кордон ДПСУ на кордоні з Польщею. В Україні Саакашвілі попросив політичний притулок. У Державній міграційній службі відмовилися розглядати заяви Саакашвілі, так як воно нібито було подано з порушеннями.

25 жовтня Саакашивили заявив, що отримав в Адміністрації президента документи про припинення його громадянства, й у черговий раз повідомив про наміри оскаржити в суді президентський указ і бездіяльність ДМС.