Саакашвілі продовжили дозвіл на перебування в Україні на три місяці

30 листопада 17:28

Термін законного перебування Саакашвілі закінчувався 1 грудня. Отримав документ про продовження терміну.

 

Міграційна служба України видала Михеілу Саакашвілі довідку про продовження законного терміну перебування в Україні до 1 березня 2018 року.

"Дуже ввічливі співробітниці Міграційної служби видали мені довідку про продовження строку законного перебування в Україні ще на три місяці", - написав на своїй сторінці Facebook і додав фотографії відповідної довідки.

Нагадаємо, 26 липня в Державній міграційній службі повідомили про те, що президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеіла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

10 вересня Саакашвілі та його прихильники прорвали кордон ДПСУ на кордоні з Польщею. В Україні Саакашвілі попросив політичного притулку. У Державній міграційній службі відмовилися розглядати заяву Саакашвілі, оскільки вона нібито була подана з порушеннями.

25 жовтня Саакашвілі заявив про те, що отримав в Адміністрації президента документи про припинення його громадянства, і повідомив про намір оскаржити в суді президентський указ і бездіяльність ДМС.

Пізніше Саакашвілі повідомив про те, що скерував до Вищого адміністративного суду України позов про визнання незаконним та скасування президентського указу про позбавлення його українського громадянства.